Zen-Style:
Shizuto Masunaga, professor in de psychologie, was gefascineerd door de TCG, Traditionele Chinese Geneeskunde, en studeerde shiatsu aan de school van Namikoshi. Hij begon zijn drie aandachtsgebieden te combineren, psychologie, shiatsu en geschiedkundig onderzoek naar zijn wortels en verbond deze met het westerse begrip van de fysiologie . Zijn stijl noemde hij Zen-Style.

De Zen-Style kenmerkt zich dus door meer gebruik te maken van de 5 elementenleer met de daarbij behorende meridianen en cycli. De 5 elementenleer geeft een goed inzicht in het lichamelijk, emotioneel en spiritueel aspect van het lichaam.

De behandelingen gebeuren gekleed in flexibele kleding op een futon, een japanse mat. Er komen meer rekkingen, strekkingen en rotaties in voor van de gewrichten.

Het lichaam van de gever wordt ingezet d.m.v. duimmuis/knieen, handpalmen en ellebogen. Een eeuwen oude geneeswijze waar we veel van kunnen leren om op deze manier een goede balans te verkrijgen in zowel lichamelijk /soma als geestelijk/psyche aspect.

Mensen zich bewust maken van hun lichaam en geest, de balans daar tussen te vinden, is voor mij een nieuwe uitdaging!

Een goede behandeling geeft twee mensen een aangenaam ontspannen gevoel.