Segmentale therapie:
Onze wervelkolom is opgebouwd uit diverse segmenten. Vanuit elk segment sturen zenuwvezels een orgaan, spieren, botten en huid aan. Dit geheel werkt nauw met elkaar samen en wordt een metameer genoemd. Als in één van de onderdelen van een metameer (huid, spier, orgaan, bot, zenuw) een afwijking of klacht ontstaat, zal dit na verloop van tijd invloed hebben op de andere onderdelen. Dit merk je aan bijv. pijn of verkleuring in de huid, afwijkende spanning in spieren, tenderpoints en triggerpoints, algemene pijn in de spieren of botten, last van organen etc. In de segmentale massage gebruiken we technieken uit de Shiatsu, bindweefselmassage en klassieke massage om pijnlijke zones in huid en spieren te behandelen en zo klachten te verhelpen. Een intensieve therapievorm, met goede resultaten.

Het zenuwstelsel werkt als een eenheid. Dus als ergens in het lichaam een storing optreedt, kan elders in het lichaam een afwijking ontstaan.

Door goed te observeren en de nodige medische kennis kan een segmentale therapie, ingezet worden om klachten te verminderen.

Een therapeutische massage van de rug voor het hele lichaam.