Kruidenpad Man bevat o.a.:
Basilicum
Basilicum is een geurig en stimulerend kruid dat mentale vermoeidheid verlicht, de geest verheldert en de concentratie verbetert. De krampstillende eigenschappen van basilicum komen van pas bij buikpijn en spijsverteringsstoornissen. Basilicum is een van de beste zenuwsterkende kruiden.

Damiana
Damiana heeft een rijke historie. De Maya's en Azteken gebruikten haar bij "verstoorde balansen". Voor hen was het een van de belangrijkste geneeskruiden. Ze werd succesvol ingezet bij bronchiale klachten, urineweg infecties, algehele malaise en spijsverteringsproblematiek. Uit onderzoek is gebleken dat de stoffen hun effect hebben op het centrale zenuwstelsel en de hormoonbalans. Het kruid geeft een ontspannende effect en de prikkeloverdracht tussen de zenuwcellen wordt verbeterd.

Mirte
Het gedroogde blad van mirte verspreidt een kruidige geur. De plant wordt verder gewaardeerd om de helende eigenschappen bij psoriasis en andere huidaandoeningen.

Sandelhout
Sandelhout heeft vocht vasthoudende eigenschappen en is een weldaad voor de huid. Vooral de mannenhuid vaart wel bij sandelhout. Sandelhout heeft een anti-depressieve werking en neemt spanningen weg.